DOBBELAERE-WELVAERT
Matthias Dobbelaere-Welvaert

Privacy-activist, jurist & ondernemer.

Matthias Dobbelaere-Welvaert richtte in 2010 ‘deJuristen’ op, en was managing partner tot 2019, waarna hij zijn aandelen overliet aan de betrokken investeerder. Van begin 2019 tot november 2019 ondersteunde Dobbelaere-Welvaert de start-up Ethel als Chief Creative.

In november 2019 besliste Matthias Dobbelaere-Welvaert zich volledig te focussen op de Stichting ‘Ministry of Privacy‘, waar hij directeur is. The Ministry of Privacy is onder andere bekend van de mediazaak ‘Stop de vingerafdruk’ voor het Grondwettelijk Hof.

Gepassioneerd door storytelling en video, richtte hij het productiehuis ‘DOBBELAERE-WELVAERT’ op.

Matthias Dobbelaere-Welvaert studeerde rechten aan de Universiteit van Gent, en behaalde een postgraduaat in ICT & Media Law aan de Universiteit Leuven (ICRI). Dobbelaere-Welvaert doceert ‘Copyright and Mediarights’ aan de Erasmus Hogeschool Brussel.

Matthias Dobbelaere-Welvaert geeft met regelmaat opinies en interviews voor journalisten, als lezingen rond privacy, legal tech, en legal design. Voor boekingen inzake keynotes, rondetafel discussies, events en in-house trainingen, klik je op het envelopje om contact op te nemen.

Matthias in de pers

Journalisten: gelieve te bellen/SMS’en naar 0032 473 28 18 60.

Matthias Dobbelaere-Welvaert

© Alle rechten voorbehouden. Kopiëren op straffe van lichte juridische kletsen.